Man stopt meisje (6) in kofferbak en rijdt weg

In Weert is een 6-jarig meisje korte tijd ontvoerd geweest. Rond acht uur 's avonds was het kind aan de Maastrichtstraat buiten aan het spelen op het moment dat een witte Volkswagen Golf stopte.

Getuigen lieten weten dat de bestuurder aan het meisje vroeg om bij hem in de auto te stappen. Dat deed ze verstandig genoeg niet, maar daar nam meneer geen genoegen mee: hij pakte haar op en zette het arme kind in de kofferbak van zijn auto, alvorens er vandoor te gaan.

Volgens de politie was de kofferbak niet goed afgesloten, waardoor een andere getuige het meisje niet veel later kon zien zitten. Aan de Nedermaaslaan werd ze vervolgens vrijgelaten - of is ze ontsnapt, dat is volgens de politie nog niet helemaal duidelijk.

De politie is uiteraard begonnen aan een onderzoek en roept getuigen op om zich te melden. Van zowel de auto (een witte Volkswagen Golf) als de bestuurder (een lichtgetinte man) ontbreekt vooralsnog ieder spoor.

Update 11.55 uur
Naar nu blijkt is het meisje vermoedelijk weer uit de auto gezet omdat ze nogal hard aan het schreeuwen was. Daar waren de ontvoerders niet van gediend en dus kozen ze, zonder slachtoffer, het hazenpad. Het meisje is vervolgens naar huis gerend, waar haar ouders de politie gebeld hebben.