Ronaldo: "We weten dat we niet de favoriet zijn"

Cristiano Ronaldo stelt dat Portugal realistisch moet zijn en dat het geen favoriet is voor het winnen van het WK in Rusland.

Portugal kroonde zich twee jaar geleden tot Europees kampioen en aan de hand van aanvoerder Ronaldo gaat het nu op zoek naar succes op het wereldtoneel. In 1966 werden de Portugezen derde op het WK, wat de beste prestatie in de geschiedenis van het land is.

"Wat ik kan garanderen is een grote ambitie van alle spelers en de technische staf", vertelt Ronaldo in gesprek met Portugese media. "We weten dat we niet de favoriet zijn, we moeten realistisch zijn, maar in het voetbal is niets onmogelijk."

"Ik denk dat we wedstrijd voor wedstrijd moeten kijken. De eerste wedstrijd, de groepsfase zal heel moeilijk zijn, maar ik denk dat we met deze spelers groot moeten denken en ik heb er alle vertrouwen in dat we ons best zullen doen. Wat ik kan zeggen is dat we hetzelfde zullen doen als tijdens het EK van 2016. We zullen blijven vechten en altijd hopen dat in het voetbal alles mogelijk is."

"Stap voor stap zullen we kijken wat er gaat gebeuren, wat de competitie ons zal brengen en voor ons het een voorrecht om de kleuren van Portugal te vertegenwoordigen en deze natie te vertegenwoordigen." Portugal opent het WK op 15 juni met een wedstrijd tegen Spanje, waarna vervolgens Marokko (20 juni) en Iran (27 juni) nog wachten.