Jongste zus van koningin Máxima overleden

Inés Zorreguieta (32), de jongste zus van koningin Máxima, is woensdagavond in Buenos Aires overleden. Dat bevestigt de Rijksvoorlichtingsdienst, die zegt dat het vermoedelijk gaat om zelfdoding.

Inés was de peetmoeder van prinses Ariane. Ze werd in 2012 opgenomen met een eetstoornis en ook kampte ze met een persoonlijkheidsstoornis.

Koningin Máxima is "geschokt en aangedaan" door het overlijden van haar zus Inés, zo meldt de RVD. Het is nog niet bekend of Máxima snel naar Argentinië vertrekt en de gevolgen voor haar agenda worden onderzocht. Vanavond zou ze aanwezig zijn bij de opening van het Holland Festival en maandag staat er een staatsbezoek aan de Baltische staten gepland.

Update 12:00 uur:
De rijksvoorlichtingsdienst meldt dat de geplande publieke optredens van Koningin Máxima vandaag en morgen niet doorgaan. Het betreft vandaag de opening van de nieuwe huisvesting van Stichting Vluchtelingkinderen, De Delerij in Driebergen en het bijwonen van het Holland Festival in Amsterdam. Morgen zou ze naar de opening van het protonentherapiecentrum van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) gaan, maar dat gaat dus ook niet door.

A.s. week gaat het staatsbezoek aan Letland, Estland en Litouwen wel door, maar daar gaat Koning Willem-Alexander alleen naar toe.

Jongste zus van koningin Máxima overleden
Jongste zus van koningin Máxima overleden (Foto: ANP)