'Ajax lacht bod AS Roma op Kluivert weg'

De directie van Ajax heeft een eerste bod van AS Roma op Justin Kluivert 'weggelachen', schrijft De Telegraaf woensdagmorgen.

La Gazetta dello Sport schreef dinsdagavond dat er een akkoord was tussen Ajax en AS Roma, maar daar is absoluut geen sprake van. AS Roma heeft zich officieel gemeld bij Ajax en een eerste bod van tien miljoen euro uitgebracht, maar dat bedrag zouden de Amsterdammers niet serieus nemen.

Het contract van Kluivert loopt in de zomer van 2019 af, maar Ajax zou de vleugelaanvaller niet willen verkopen en al helemaal niet voor 'een habbekrats', meldt de ochtendkrant. Ajax wil een signaal afgeven dat niet de zaakwaarnemer van Kluivert Mino Raiola, maar de club bepaalt waar de toekomst van de international van Oranje ligt.

Pas als er bedragen worden geboden, waarvan de rvc het onverantwoord vindt om die te laten lopen, kan Ajax in een spagaat terechtkomen. Italiaanse media deden eerder al melding dat Raiola een akkoord had bereikt met AS Roma over een vijfjarig contract.

Ajax weigert vooralsnog een verkoop en directeur spelersbeleid Marc Overmars vreest dat 'een te makkelijk vertrek' van Kluivert de sneeuwbal aan het rollen kan brengen, waardoor spelers als Frenkie de Jong, Donny van de beek, Kasper Dolberg en David Neres ook zouden willen vertrekken.