De Ligt: "Ik denk dat ik me daar ook nog kan ontwikkelen"

Matthijs de Ligt heeft nog geen keuze gemaakt over zijn toekomst. De verdediger van Ajax gaat tijdens zijn vakantie alles op een rijtje zetten.

De achttienjarige verdediger werd rondom de interland tussen Italië en Nederland (1-1) in verband gebracht met een overgang naar Juventus. "Ach, ze schrijven maar wat ze willen. Dat doen ze waarschijnlijk toch wel. Ik vind het mooi om mij iedere week met topvoetballers te meten", vertelt De Ligt in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De zevenvoudig international werd eerder al gelinkt aan Barcelona, Bayern München, Manchester City en Tottenham Hotspur, maar stelt dat hij nog niet is uitgeleerd bij Ajax. "Ik denk dat ik me daar ook nog kan ontwikkelen. Dat zou in theorie zelfs bij Jong Ajax kunnen."

De Ligt is niet bang dat hij bij een topclub op de bank belandt. "Als ik bij Ajax niet goed voetbal, dan speel ik daar ook niet. En als ik volgend seizoen of het jaar daarna naar een buitenlandse club ga, dan heb ik ook niet de garantie dat ik ga spelen. Ik ga nu op vakantie en dan moet ik alles maar eens op een rijtje zetten en een beslissing nemen."