Kickbokser Verhoeven verdedigt wereldtitel voor 7e keer

Kickbokser Rico Verhoeven heeft met succes zijn wereldtitel in het zwaargewicht bij Kickboks-organisatie Glory kunnen verdedigen. Tijdens Glory 54 in het Engelse Birmingham was de 29-jarige Brabander een maat te groot voor de Kroaat Mladen Brestovac.

Verhoeven won in 2016 al eens van Brestovac, die bekend staat om een ongekend harde linkertrap naar het hoofd. Die kon hij tegen de Nederlander niet uitdelen en na vijf ronden werd The King of Kickboxing dan ook unaniem aangewezen als winnaar, de zevende keer dat hij zijn wereldtitel verdedigde.

"Ik had een moeilijk gevecht verwacht, Brestovac is erg sterk. Ik bleef naar links gaan en zorgde ervoor dat hij die trap eigenlijk niet kon gebruiken", reageerde Verhoeven na afloop. Op 29 september komt hij weer in actie. In de Johan Cruijff Arena staat dan Glory 59 op het programma, met voor Verhoeven vermoedelijk Badr Hari als tegenstander.

De Belgische Armeniër Harut Grigorian verdedigde in Birmingham met succes zijn wereldtitel in het weltergewicht (-77kg). Alim Nabiev uit Azerbeidzjan deed zijn best, maar kon het Grigorian niet moeilijk genoeg maken.