Vormer: "Hier had ik nooit aan gedacht eigenlijk"

Ruud Vormer had het Nederlands elftal eigenlijk al uit zijn hoofd gezet, maar donderdagavond volgde zijn debuut als invaller tegen Slowakije (1-1).

De middenvelder van Club Brugge maakte na 45 minuten spelen zijn opwachting in het elftal van Ronald Koeman. "Hier had ik nooit aan gedacht eigenlijk", vertelt Vormer in gesprek met Veronica. "In het voetbal kan veel, ik ben trots om voor mijn land te spelen en trots dat ik mag debuteren op dertigjarige leeftijd."

Vormer maakte een goede indruk na zijn invalbeurt. "Ik probeer energie in dit team te gooien. Die rol heb ik bij Club Brugge ook. De tweede helft ging het een stuk beter met het elftal. Ik heb mijn best gedaan en het team geprobeerd te helpen. Ik ga er alles aan doen om meer wedstrijden te spelen."

Koeman was tevreden met de invalbeurt van Vormer. "Hij was heel agressief en aanwezig, dat hadden we nodig. Of het oversloeg op de rest van het team weet ik niet, ik denk dat iedereen wel extra gemotiveerd was voor de tweede helft. Maar het was wel welkom. Ik ben blij met de manier waarop we na rust hebben gespeeld en uiteindelijk hadden we ook moeten winnen."