Donald Trump geeft vriendjes gratie

De Amerikaanse president Donald Trump overweegt gebruik te maken van zijn bevoegdheid om een aantal mensen gratie te verlenen. Eén van de gelukkigen zou de tv-huisvrouw Martha Stewart zijn, die in 2004 voor vijf maanden in de gevangenis belandde vanwege het afleggen van valse verklaringen over een dubieuze aandelentransactie in 2001. Dat meldt Deadline.

"Ik denk dat Martha Stewart tot op zekere hoogte hard en onrechtvaardig werd behandeld," zei Trump tegen verslaggevers in het presidentieel vliegtuig onderweg naar Texas. Ook de voormalig gouverneur van Illinois, Rod Blagejovich, zou volgens de president voor gratie in aanmerking komen. De democraat Blagojevich zit sinds 2012 een gevangenisstraf van 14 jaar uit wegens corruptie. Hij bood de voormalige senaatszetel van Barack Obama aan in ruil voor geld of gunsten.

Stewart en Blagojevich hebben beiden een band met Trump. Stewart maakte in 2006 The Apprentice: Martha Stewart, een spin-off van Trump's televisieshow The Celebrity Apprentice. En Blagojevich was in 2010 gast in het programma van Trump.

Donald Trump wil gratie voor Martha Stewart
Donald Trump wil gratie voor Martha Stewart (Foto: BuzzE)