Red Bull: Eerst motoren, dan contractbespreking Ricciardo

Het Formule 1-team Red Bull Racing wil eerst zekerheid hebben over welke motoren er voor het seizoen 2019 gebruikt zullen gaan worden. De Oostenrijkers kunnen bij Renault blijven, maar ook Honda is een serieuze kandidaat. Het maken van deze keuze is belangrijker dan de onderhandelingen met coureur Daniel Ricciardo die een aflopend contract heeft.

Ricciardo won afgelopen weekend nog de Grand Prix van Monaco, ondanks dat de MGU-K het begeven had. De Australiër weet nog niet of hij gaat verlengen bij Red Bull of dat hij zijn heil elders gaat zoeken. Zijn zeges en goede prestaties in het kampioenschap zorgen er in ieder geval voor dat zijn onderhandelingspositie verbetert.

Red Bull wil ondertussen eerst de motorensituatie tot een goed einde brengen. Honda is dit jaar bij zusterteam Toro Rosso ingestapt en daar is in tegenstelling tot de jaren bij McLaren de betrouwbaarheid goed in orde. Komende race in Canada brengen de Japanners een update van de motor mee die naar verluidt ongeveer 30 pk waard is. Ook Renault komt met een update die, zo denken analisten, ongeveer 15 pk bedraagt. Red Bull wil de data van beide fabrikanten vergelijken voordat er een besluit wordt genomen over 2019.