'Sky niet akkoord schorsing Froome, ASO wil Brit nog steeds uit Tour weren'

Chris Froome won afgelopen zondag de Giro d'Italia, maar de dopingzaak rondom om Froome blijft nog steeds spelen. Afgelopen week heeft de UCI een voorstel gedaan om de renner van Sky met terugwerkende kracht voor zes maanden te schorsen, maar de Britse ploeg heeft dat geweigerd, zo schrijft La Gazzetta Dello Sport.

Naast de schorsing met terugwerkende kracht voor zes maanden, zou Froome ook de eindzege van de Vuelta en zijn bronzen medaille moeten inleveren. Dat heeft team Sky geweigerd. Het team zou samen met zijn kopman zonder kleerscheuren uit deze strijd willen komen. De juridische strijd om aan te tonen dat Froome niet zelf verantwoordelijk was voor zijn te hoge waarden gaat dus voort.

De ASO is volgens de La Gazzetta Dello Sport nog steeds bezig om te bekijken hoe Froome geweerd kan worden uit de Tour de France. Volgens de Italiaanse sportkrant bekijkt de organisator of het gebruik kan maken van een regel die de mogelijkheid geeft om renners of ploegen die het imago en de reputatie van de wedstrijd in gevaar brengen, uit te sluiten.