Echte pokeballen gooien in Pokemon: Let's Go Pikachu en Eevee

Pokemon Company heeft Pokémon Let’s Go, Pikachu! en Pokémon Let’s Go, Eevee! voor Switch aangekondigd. Beide RPG's komen 16 november 2018 uit. Het bedrijf heeft ook laten weten dat de tijdens E3 2017 aangekondigde Pokemon RPG voor Switch in de tweede helft van 2019 op Nintendo Switch verschijnt.

In Pokemon: Let’s Go, Pikachu! en Pokemon: Let’s Go, Eevee! gaan de spelers weer terug naar Kanto om hun eerste stappen te zetten als Pokemon-trainer. Er zullen geen wilde Pokemon te bevechten zijn, maar natuurlijk ga je wel andere trainers uitdagen. De ontwikkelaars hebben goed gekeken naar het succes van Pokemon Go: dit keer moet je de Pokemon op dezelfde manier vangen door met een Joy-Con een virtuele bal te werpen naar de beesten. Je kunt zelfs met twee spelers een Pokemon vangen. Over Pokemon Go gesproken: er is een connectie te maken met de game zodat je jouw mobiel gevangen Pokemon over kunt zetten naar de Switch.

Waarom zou je met een Joy-Con spelen als je ook een Pokeball als controller kunt gebruiken? Het bedrijf heeft een Poke Ball Plus laten ontwikkelen. De nieuwe controller heeft motion-controls, heeft allerlei LED-verlichting , trilt en kan geluid afspelen. Wanneer je een Pokemon vangt voel je de bal trillen. De bal kan ook voor Pokemon Go gebruikt worden. Dan werkt het net zoals de Pokemon Go Plus-accessoire. Als je met de bal gaat wandelen kun je ook een virtuele vriend meenemen uit de Switch-game. Deze wandelt dan in AR met je mee. Dan verdien je ook extra bonussen als ze eenmaal terug keren in Pokémon Let’s Go, Pikachu! en Pokémon Let’s Go, Eevee!. Er komt zelfs een compleet nieuwe Pokemon ter beschikking op deze manier.

Dus mocht je na 16 november mensen in een park Pokeballen aan het gooien zien dan moet je je maar bedenken dat ze een iets te groot inlevingsvermogen hebben. Voor mensen die niet voor Pokemon Go te porren zijn: de nieuwe RPG die in 2019 komt gaat niet deze kant op, deze zal meer de 3DS-games volgen qua mechanics. Deze is in ontwikkeling sinds de Switch uit is. Hopelijk zien we tijdens de E3 er iets meer van.