Roseanne van tv om racistische tweet

Roseanne Barr is gestopt met Twitter na de ophef om een tweet die zij maandagavond had geschreven, meldt The Hollywood Reporter.

Barr had in een tweet over voormalig adviseur van voormalig president Barack Obama, Valerie Jarrett, een toespeling gemaakt op haar religie en haar afkomst. Jarrett is afro-american en moslima.

"Muslim brotherhood & planet of the apes hebben een baby-vj", doelend op de initialen van Jarrett. Even later kwam de actrice en comédienne met een nieuwe tweet, waarin zij haar verontschuldigingen aanbiedt. "Mijn excuses voor Valerie Jarrett en alle Amerikanen. Het spijt mij echt dat ik een foute grap heb gemaakt over haar politieke werk en haar uiterlijk. Ik zou beter moeten weten. Vergeef me, mijn grap getuigt van slechte smaak."

Roseanne is een uitgesproken fan van Donald Trump. Daarmee is ze een uitzondering in Hollywood. Veel bekenden uit de film- en televisiewereld keren zich tegen de politiek van de Amerikaanse president.

Update 20.27 uur
ABC heeft de serie Roseanne van de zender gehaald, nadat hoofdrolspeelster Roseanne Barr veel ophef had veroorzaakt met een tweet die door veel mensen racistisch wordt gevonden. "Roseanne's Twitter-verklaring is afschuwelijk, weerzinwekkend en in strijd met onze waarden, en we hebben besloten om haar show te annuleren," aldus ABC Entertainment-topman Channing Dungey in een verklaring.

In de tweet drijft Roseanne de spot met Valerie Jarrett. De actrice maakt een toespeling op de afro-Amerikaanse achtergrond en haar religie, de islam. "Muslim brotherhood & planet of the apes hebben een baby-vj", twitterde zelfverklaard Donald Trump-fan Roseanne. Dat leverde een storm van kritiek op. Een inderhaast verstuurde excuus-tweet van Roseanne was niet genoeg om de ophef te doen verstommen

Roseanne stopt met Twitter na ophef om tweets
Roseanne stopt met Twitter na ophef om tweets (Foto: BuzzE)