FOK! Wat een weer: meer van hetzelfde

De dag begint op veel plaatsen nevelig en in de zuidelijk helft van het land komen ook enkele mistbanken voor, deze zullen echter snel oplossen. Verder zijn er zonnige perioden en is het aanvankelijk op de meeste plaatsen droog. In de middag ontstaan er stapelwolken die lokaal uitgroeien tot een regen- of onweersbui. Hierbij is ook hagel mogelijk en kan in korte tijd veel neerslag vallen. Op de stranden langs de westkust kan in de middag mogelijk mist of laaghangende bewolking van zee binnendrijven. De maxima lopen uiteen van 22°C vlak aan zee tot lokaal 28°C in het oosten van het land. De wind komt uit een zuidelijke richting en blijft zwak tot matig. In de westelijke kustprovincies is er in de middag kans op zeewind.

In de nacht naar donderdag zijn er brede opklaringen aanwezig en kunnen er mistbanken ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond 17°C. De wind wordt overal noordoostelijk en is zwak.

Donderdag begint de dag op veel plaatsen zonnig, in het zuiden is meer bewolking aanwezig en kan er al een enkele bui voorkomen waarbij ook onweer mogelijk is. In de loop van de ochtend ontstaan overal stapelwolken en komen er op meerdere plekken (onweers)buien tot ontwikkeling. Daarbij is kans op hagel, windstoten en opnieuw lokaal veel neerslag. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 22°C vlak aan zee tot lokaal 29°C in het oosten en noordoosten van het land. De wind is zwak en komt uit het noordoosten. (Bron: KNMI)

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3

Nederland
 

Onweer in Rotterdam. Dinsdagmiddag rond half 6.

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!