Transfer Dumfries naar PSV lijkt van de baan

De kans dat PSV zich deze zomer versterkt met Denzel Dumfries, is volgens technisch directeur Marcel Brands een stuk kleiner geworden.

Brands, die PSV per 1 juli verlaat voor Everton, zag Joshua Brenet naar Hoffenheim vertrekken en de directeur verwacht dat ook Santiago Arias 'zeker weggaat'. "Ik vind hem één van de beste spelers van de Eredivisie. Het is ongelooflijk dat hij nog niet is opgehaald, hij heeft alles wat een moderne back moet hebben", zegt Brands tegen Voetbal International.

Denzel Dumfries zou volgens de 56-jarige bestuurder een prima opvolger zijn. "Maar de kans dat Dumfries komt, acht ik heel klein. Heerenveen vraagt te veel geld voor hem. Ze mogen natuurlijk vragen wat ze willen, maar PSV gaat dat niet betalen. Er wordt nu gekeken naar een buitenlandse speler voor de rechtsbackpositie."

Heerenveen wil naar verluidt ongeveer zes miljoen voor de 22-jarige verdediger krijgen, terwijl PSV een eerste bod uitbracht van vier miljoen. Tot voor kort waren beide partijen nog wel met elkaar in onderhandeling.