'Warmste meinacht ooit gemeten'

In de nacht naar zondag werd het in Hoek van Holland niet kouder dan 19,0 graden. Niet eerder was het op een officieel KNMI-weerstation tijdens een meinacht zo warm! Het record stond op naam van Maastricht. Op 29 mei 2017 bedroeg de minimumtemperatuur 18,8 graden. Doordat het gisteravond niet kouder werd mogen we nu spreken van een nieuw maandrecord.

De krachtige mei-zon laat de temperatuur vanmiddag sterk stijgen. In het zuidoosten worden tropische waarden van 30-31 graden verwacht. Ook langs de oostgrens van de Achterhoek en Twente kan de temperatuur voor het eerst dit jaar de 30 graden aantikken. Normaal wordt de eerste tropische dag pas half juni behaald. Vooral in Limburg, Brabant en Zeeland kan een onweersbui ontstaan. Lokaal kan het flink regenen en is er kans op hagel.

De warmte houdt in het binnenland nog een aantal dagen aan. Morgen kan het in het oosten nog een keer 30 graden worden, daarna valt de temperatuur een paar graden lager uit. Ook de nachten zijn erg zacht met minima van 14 tot 19 graden. Mogelijk wordt het kersverse maandrecord komende nachten nog een keer verbroken.