FOK! Wat een weer: heet met opnieuw kans op onweer

Welkom! 

Gisteren hadden we weer grote verschillen in het land. In het noorden en noordwesten bleef het de hele dag droog en zonnig. Hoe zuidelijker je ging hoe dreigender het werd. In de zuidelijke helft ontplofte de atmosfeer. Héél zware onweersbuien hielden daar huis. Er zijn beelden gekomen van grote modderstromen en alle ellende die daarbij hoort. Er viel plaatstelijk zo'n 60 tot 70 mm. Ook in het midden van het land vielen een paar buien en ook op een paar plaatsen in Drenthe rommelt de donder. De minderbedeelden onder ons, dus langs de westkust en in het noorden konden het niet nalaten om een stevige hap uit de klaagmuur te nemen. Ook ik ben al die mislukkingen aardig zat aan het worden

Vandaag beginnen we met zonnige perioden. Er zijn ook wat wolkenvelden aanwezig. In de middag begint het spel weer van vooraf aan. Er gaan weer stapelwolken ontstaan en die groeien opnieuw uit tot lokale regen- en onweersbuien. Opnieuw kunnen deze vrij stevig uit de hoek komen. Waar en wanneer ze gaan vallen is moeilijk aan te geven. Ik raad jullie dan ook zeker aan om de berichtgeving en de buienradars goed in de gaten te houden. LET OP: ook nu zullen er zeker veel mensen naast de prijzen grijpen!

Het wordt een hete dag met temperaturen die liggen tussen de 24 graden aan zee tot 29 of 30 in het binnenland. Dit is wel afhankelijk van de hoeveelheid bewolking die al dan niet aanwezig is. 

De komende dagen houden we exact hetzelfde weer: perioden met zon afgewisseld door lokale, maar hevige onweersbuien. Het blijft hierbij warm met maxima van rond de 25 graden.

Als jullie foto's of filmpjes van het onweer hebben, stuur ze gerust naar ons op.  

Fijne avond! 

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3

Nederland
 

Roos (Foto: qltel)
Voor de pechvogels onder ons, ook ikzelf, kweekte qltel deze roos. Ben je boos, pluk een roos...(foto:qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!