PVV stelt vragen over aanhouding Tommy Robinson

De kamerleden Geert Wilders, Fleur Agema en Raymond de Roon van de PVV hebben schriftelijke vragen gesteld aan de minister van Buitenlandse Zaken over de arrestatie van de Britse activist en islamcriticus Tommy Robinson.

Ze willen van de minister weten of ze kennis hebben genomen van de arrestatie wegens 'het verstoren van de vrede' terwijl hij volgens de PVV slechts verslag deed van van een proces tegen islamitische verkrachters, waarna hij binnen enkele uren werd veroordeeld tot 13 maanden gevangenisstraf. De PVV wil weten van de minister of deze zich realiseert dat indien Tommy Robinson zijn straf uit zou moeten zitten tussen islamitische criminelen, dit hem volgens de kamerleden hem zijn leven zou kunnen kosten. 

Ook willen ze weten ze of de 'vrijheid van meningsuiting ook geldt voor islamcritici in de EU en of de minister bereid is het ongenoegen over 'deze schending van de vrijheid van meningsuiting' door het Verenigd Koninkrijk onmiddelijk aan uw Britse ambtgenoot kenbaar te maken en aandacht te vragen voor de persooonlijke veiligheid van Tommy Robinson. 

De PVV laat weten in het persbericht dat ze hun vragen graag vóór dinsdag 29 mei, 11:00 uur beantwoord willen zien.