Blaastest-apparaat defect door penetrante dranklucht

Het weekend is de uitgelezen mogelijkheid om een vrolijk biertje te doen. Soms kan het dan gebeuren, dat je net ene pilsje teveel drinkt en dan is het niet slim om op je bromfiets te stappen.

Twee mannen uit Geldrop deden dit toch en werden uiteindelijk aangehouden, zo schrijft de Geldropse politie op Facebook. Volgens de agenten konden beide heren nauwelijks op hun benen blijven staan en hadden 'zowat de hele rijbaan nodig om op de weg te blijven'.

Eén van de mannen blies op het politiebureau ruim vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol. Toen ook de tweede man voor analyse van zijn adem op moest komen draven, ging het mis. Het blaastest-apparaat ging defect.

"Doordat in de ruimte waarin de man de ademtest onderging een zeer penetrante lucht van alcohol de overhand nam, werkte het apparaat niet meer voor de tweede man en gaf het apparaat een storing aan", laat de politie in een bericht op Facebook weten.

Na 45 minuten werkte alles weer, het kamertje was gelucht, en kon de tweede man ook blazen. Het resultaat; viermaal de toegestane hoeveelheid. "Ook bleek de man te rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs en identificeerde de man zich met een id-kaart die 4 jaar verlopen was."

De heren konden uiteindelijk hun roes uitslapen, maar moeten zich binnenkort wel voor de rechter verantwoorden. Het rijbewijs van de eerste heer is tevens ingevorderd.