Medewerker EA Montreal viert dood gamecriticus TotalBiscuit

Gisteren meldden we het treurige nieuws dat gamecriticus John Bain, beter bekend als TotalBiscuit - The Cynical Brit, is overleden na zijn lange strijd tegen darmkanker. Een programmeur van ontwikkelaar EA Montreal rouwt daar in ieder geval niet om. Integendeel.

David Crooks, zoals de medewerker heet, vond dit het ideale moment om 'een appeltje te schillen' met de criticus. In een lange rant van maarliefst twaalf tweets achter elkaar begon Crooks zijn betoog met de uitspraak dat 'de wereld een beetje beter voelde' na het overlijden van Bain. De reden? Bain zou zich negatief uitgelaten hebben over niet één, maar twee projecten waaraan Crooks meegewerkt zou hebben. Welke games dat precies zouden zijn laat hij in het midden, maar het lijkt te gaan om Mass Effect 3 en Need for Speed: Rivals.

Kritiek van TotalBiscuit zou 'shitty' zijn en 'niemand helpen'. Daarnaast zou de criticus teveel waarde hechten aan graphics en bekritiseert hij onder andere de betrokkenheid van Bain bij de #GamerGate-controversie. Ook verwijt hij hem een hatende fanbase te hebben, en dat probleem nooit aangepakt te hebben. Hij beëindigde zijn rant met de woorden "Fuck that guy nine ways to sunday, and good riddance to bad rubbish.".

Sinds de rant is het Twitter-account van Crooks op privé gezet, waardoor de tweets niet meer te zien zijn. Maar 'gelukkig' hebben we het archief nog.