Jong Oranje simpel langs Bolivia

Het Nederlands voetbalelftal onder 21 jaar is prima begonnen aan de oefentrip in Zuid-Amerika. In het Estadio Ramón Tahuichi Aguilera in het Boliviaanse Santa Cruz werd met 1-4 gewonnen van de leeftijdsgenoten van het gastland.

Het stadion biedt plaats aan zo'n veertigduizend toeschouwers, maar helemaal vol zat het niet: de teller bleef steken op enkele tientallen enthousiastelingen. Fernando Saldias wist het thuisland na 23 minuten zowaar op 1-0 te zetten, door Justin Bijlow met een vrije trap te verrassen.

Bondscoach Art Langeler zag het al snel verbeteren bij Nederland. Juninho Bacuna tekende voor de gelijkmaker, Sam Lammers voor de voorsprong. De PSV'er werkte ook de 1-3 in het doel, waarna hij zelf de assist afleverde waaruit Bacuna de 1-4 eindstand op de borden zette.

Er waren twee debutanten aan Nederlandse zijde: Javairo Dilrosun (Hertha BSC) en Ferdi Kadioglu (N.E.C. Nijmegen), terwijl Langeler's opvolger Erwin van de Looi ook op de bank zat. Dinsdag speelt Nederland in Asunción tegen Paraguay, Langeler's laatste interland als coach.