Vitesse heeft nieuwe eigenaar

Valeriy Oyf is de nieuwe eigenaar van Vitesse. De Rus neemt de club over van zijn landgenoot Alexander Chigirinskiy.

Dat bracht de Arnhemse club vrijdagmiddag naar buiten. De 54-jarige Oyf schuift door vanuit de raad van commissarissen van Vitesse, waar hij sinds juli 2016 deel van uitmaakte. "We kennen Valeriy al een paar jaar. Hij is betrokken bij de club en een bevlogen ondernemer", reageert algemeen directeur Joost de Wit.

"Met zijn enorme drive en passie voor voetbal, is hij erg gemotiveerd om als grootaandeelhouder bij te dragen aan de ambities van Vitesse", gaat De Wit verder. "Hij ziet veel kansen voor de club. Namens de club wil ik onze voormalige grootaandeelhouder Alexander Chigirinskiy bedanken voor zijn support de afgelopen vijf jaar. Ik ben ervan overtuigd dat hij Vitesse blijft volgen."

Oyf heeft met de overname nu 99 procent van de aandelen in zijn bezit. Het 'gouden aandeel’ blijft in handen van het stichtingsbestuur, weet De Gelderlander. Daarin zijn onder meer de clubkleuren en de speellocatie voorbehouden. Op deze manier kan Oyf dus nooit bijvoorbeeld een verhuizing naar een andere stad realiseren.