Neppremier belt met Boris Johnson

De Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson heeft 18 minuten gebeld met een grappenmaker die zich voordeed als de Armeense premier Nikol Pasjinian. Britse autoriteiten vermoeden dat het Kremlin achter het telefoontje zit. Premier Theresa May maakte donderdag bekend dat er een onderzoek bezig is naar het incident.

De zogenaamde Armeense premier grapte dat hij op bezoek ging bij president Vladimir Poetin en hoopte dat hij niet vergiftigd zou worden met zenuwgas, een verwijzing naar de aanval op de Russische ex-spion Skripal in maart dit jaar. Johnson zei dat hij graag naar Armenië zou komen om te praten over de ervaring van dat land met zenuwgas. In het telefoontje hadden de twee het over Russische oligarchen in Londen en over een beledigend gedicht wat Johnson ooit schreef over de Turkse president Erdogan.

Het Britse Ministerie voor Buitenlandse Zaken beklemtoonde dat het snel duidelijk werd dat het geen echt telefoontje was. Onderminister Alan Duncan zei: "Als ze probeerden ons voor gek te zetten, dan is dat misgelopen. Nu weten we dat de Russen nog flauwer zijn dan we al dachten."

Update 23:43
User Kraaiii lepelde een filmpje op met daarin het volledige gesprek.


Neppremier belt met Boris Johnson
Neppremier belt met Boris Johnson (Foto: ANP)