Jörgensen: "Ik denk dat ik deze zomer transfereer"

Nicolai Jörgensen denkt dat hij deze zomer gaat vertrekken bij Feyenoord. De spits heeft in een interview gezegd dat hij 'graag verder wil kijken'.

De 27-jarige international van Denemarken steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. "Het plan was dat ik twee jaar bij Feyenoord zou blijven en mezelf verder zou ontwikkelen. Ik denk dat ik dat gedaan heb, dus nu is het moment daar. Ik denk dat ik deze zomer transfereer", aldus Jörgensen, die benadrukt dat hij het ook geen straf zou vinden als hij in Rotterdam moet blijven. "Mijn vrouw en ik zijn erg gelukkig in Rotterdam."

Tegenover Bold voegt hij daaraan toe dat hij het anders aan wil pakken dan in januari. Toen zat hij met zijn gedachten al bij Newcastle United, maar de Engelse club uit de Premier League kwam er niet uit met Feyenoord. "Zoiets wil ik niet meer meemaken. Als het gebeurt, dan gebeurt het. Als ik de medische keuring heb doorlopen en heb getekend, dan pas is de deal rond.”

De 29-voudig international weet niet of het lukt, maar hoopt op een nieuw aanbod vanuit de Premier League. Hij noemt dat de grootste uitdaging voor een speler. “Dat is een competitie waarin het tempo erg hoog ligt en het zou leuk zijn om daar op een dag te spelen. Of het ook gebeurt, dat weet ik niet. Maar het is duidelijk dat het erg cool zou zijn om het daar eens te proberen", meent Jörgensen.

De Deen kwam na een ijzersterk debuutseizoen dit jaar iets minder uit de verf bij Feyenoord, waar hij mede door blessureleed bleef steken op dertien competitietreffers in de Eredivisie. Hij ligt nog vast tot de zomer van 2021 en bereidt zich momenteel op voor het WK in Rusland. Daar zal hij willen excelleren om zijn kansen op een fraaie transfer te vergroten. Ook voor Feyenoord kan dat de nodige miljoenen schelen.

De Rotterdammers hebben bij een eventueel vertrek Robin van Persie en de jonge Dylan Vente nog achter de hand voor de spitspositie. Over de laatstgenoemde zei trainer Giovanni van Bronckhorst overigens dat hij denkt dat de jeugdinternational het talent heeft om uit te kunnen groeien tot de vaste eerste spits in De Kuip. "Ik heb het idee dat Dylan nuchter genoeg is om bestand te zijn tegen alles wat op hem afkomt."