Battlefield V officieel aangekondigd

EA en Dice hebben Battlefield V officieel aangekondigd. Zoals verwacht is de setting dit keer weer de Tweede Wereldoorlog, waar we weer in gehele Battlefield-stijl ter land, ter zee en in de lucht elkaar overhoop moeten knallen.

De game heeft een singleplayer-campaign met een focus op Britse en Europese troepen. Andere troepen komen later als updates. De campaign speel je met een diverse cast, waaronder ook vrouwelijke soldaten. Squad customization is een focuspunt van de game, wat ondersteunt wordt met de terugkeer van het klasse-systeem.

Modi van de game zijn onder andere War Stories, Grand Operations (een evolutie van de huidige Operations-mode) en Combined Arms (een nieuwe co-op modus voor vier spelers, waarin je samen diverse missies voltooit). Nieuwe features zijn Fortifications, een nieuwe skill dat invloed uitoefent op de snelheid waarmee gebouwen en cover wordt vernietigd en Tides of War, wat timed events zijn die speciale condities introduceren.

Battlefield V krijgt geen season pass, alle toekomstige maps, modes en verhaalmissies zijn gratis, maar bevat wel de mogelijkheid cosmetics te kopen voor de personages. De game wordt gelanceerd op 19 oktober voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. De eerste trailer, met daarin pre-alpha in-engine footage, is hieronder te bekijken.