Gasly: "Excuses aangeboden als ik Grosjean was geweest"

Pierre Gasly zou excuses aangeboden hebben voor de crash in de eerste ronde van de Grand Prix van Spanje als hij Romain Grosjean was geweest. Laatsgenoemde spinde twee weken geleden bij het uitkomen van bocht drie en draaide met zijn Haas door het veld heen. Gasly en Nico Hülkenberg werden slachtoffer van de onbezonnen actie van Grosjean. Het leverde hem voor Monaco drie plaatsen gridstraf en twee strafpunten op.

Gasly heeft nog niet met Grosjean gesproken, maar zou de situatie na afloop heel anders aangepakt hebben. Gasly: "Ik heb het er niet over gehad en hij heeft er met mij ook niet over gesproken. Ik had in een dergelijke situatie in ieder geval excuses aangeboden. Maar ik til er niet zwaar aan dat hij het niet gedaan heeft."

De Toro Rosso-coureur snapt nog steeds niet waarom Grosjean tussen de rest van het veld een donut draaide. "Ik heb de video vijftig keer teruggekeken en het is achteraf altijd makkelijker zeggen wat je als coureur had moeten doen, terwijl je in de auto op dat moment maar een of twee tiende van een seconde hebt om een besluit te nemen. Hij raakte de controle over de auto kwijt, daarna vond hij weer grip en toen was hij wat te optimistisch met de gedachte: 'Ik kan weer racen' en dat hij zo weer verder kon rijden."

"Daarna verloor hij opnieuw de controle en toen bleef hij op het gas. Hij had wat geduldiger moeten zijn, maar dan had hij mogelijk vlakke plekken op zijn banden gekregen. Niet ideaal, maar dan had hij in ieder geval niet mijn rae en die van Nico verpest."