Ten Hag: "Jammer hoe het is gelopen met Younes"

Erik ten Hag blijft erbij dat hij niks fout heeft gedaan rondom het incident met Amin Younes, die tegen sc Heerenveen weigerde om in te vallen.

Ten Hag wilde Younes in de thuiswedstrijd tegen de Friezen in de slotminuten laten invallen, maar de Duitser kwam niet van zijn plek. Hij werd vervolgens uit de selectie gezet. "Je wil bij het team horen of je wil niet bij het team horen. Met dit soort dingen geef je een verkeerd signaal af", vertelt Ten Hag nog maar eens aan FOX Sports.

"In die fase was Younes op weg naar Napoli. Toen kwam hij naar me toe met de vraag: 'Ik weet dat ik me slecht heb gedragen, maar wilt u mij nog bij de groep hebben?' En ik zei: 'Ja.' Toen heeft hij een tijd in zichzelf geïnvesteerd om ook weer aan te sluiten", gaat de Ajax-coach verder. "Ik wilde hem elke minuut de gelegenheid geven om te laten zien dat hij nog steeds een rol speelde. Het gaat niet zozeer om die ene minuut."

Volgens interviewer Hans Kraay jr. had Younes meer gehad aan een langere invalbeurt. "Die wedstrijd vroeg daar niet om, Hans", aldus Ten Hag. "Ik had een counterspeler nodig en ik vind Justin Kluivert, die al op het veld stond, een betere counterspeler dan Amin. Ik vind het jammer hoe het gelopen is: zowel voor mij, als voor Ajax, als voor Amin."