FOK! Wat een weer: kans op onweer, warm

Overdag zijn er perioden met zon maar aanvankelijk komen er nog enkele buien voor, vooral in het zuidwesten komt daar nog onweer bij voor. In de middag trekken de buien naar België weg en in de namiddag en avond zou er alleen in Zuid-Limburg nog een enkele (onweers)bui kunnen ontstaan. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 22°C in het noordwestelijk kustgebied tot lokaal 27°C in het oosten. De wind is noordoostelijk en matig, in het Waddengebied af en toe vrij krachtig

In de nacht naar donderdag zijn er opklaringen en koelt het af naar 11°C in het noordoosten en 14°C in het westen en zuiden. De oost- tot noordoostenwind is zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig.

Donderdag overdag zijn er eerst zonnige perioden en is er slechts een kleine kans op een bui. In de middag en avond neemt de bewolking van het zuiden uit toe en volgen er stevige regen- en onweersbuien. Plaatselijk valt daarbij veel neerslag in korte tijd. Bovendien is er kans op hagel en windstoten van 60-70 km/uur. De buien worden vooral in het zuiden en midden verwacht, het noorden houdt het mogelijk de hele dag droog. De maximumtemperatuur komt uit op ongeveer 25°C, op de Wadden 22°C. De oostelijke wind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, in de loop van de dag vooral in het noordelijk kustgebied krachtig. (Bron: KNMI)

Nederland
 

De Rijn (Foto: qltel)
De Rijn nabij Rees in Duitsland. Er vaart een vrachtschip. (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!