MLB: Tiener debuteert met 3-run homerun op eerste worp

Honkballer Juan Soto heeft zijn debuut in de MLB gemaakt en iedereen zal het weten ook. Vanwege blessureleed op het buitenveld van de Washington Nationals werd de pas 19-jarige Soto uit de minor leagues overgeheveld en maandag debuteerde hij op het hoogste niveau.

In de tweede inning stond Soto, gelijk de jongste speler in de MLB, voor het eerst tegenover San Diego Padres-werper Robbie Erlin. Soto was niet onder de indruk en met twee teamgenoten op de honken begon hij zijn MLB-loopbaan door de bal de tribunes in te meppen: een 3-run homerun, waarmee hij gelijk de jongste speler in zes jaar werd die überhaupt een homerun sloeg in de MLB - met 19 jaar en 195 dagen was Nederlands international Jurickson Profar in 2012 dertien dagen jonger dan Soto maandag. De Nationals wonnen uiteindelijk met 10-2, op gang geholpen door de drie runs van Soto. 

Bij de New York Yankees deed een andere jongeling het ondertussen goed. Gleyber Torres was pas drie maanden oud toen werper Bartolo Colon, zijn tegenstander op maandag, zijn MLB-debuut maakte, maar de 21-jarige Torres sloeg twee homeruns tegen de veteraan, die deze week zijn 45e verjaardag viert. Het hielp de Yankees op weg naar een 5-10 zege op bezoek bij de Texas Rangers.

Uitslagen MLB maandag
Philadelphia Phillies - Atlanta Braves 3-0
Washington Nationals - San Diego Padres 10-2
New York Mets - Miami Marlins 2-0
Milwaukee Brewers - Arizona Diamondbacks 4-2
Texas Rangers - New York Yankees 5-10
Chicago White Sox - Baltimore Orioles 2-3
Minnesota Twins - Detroit Tigers 4-2
St.Louis Cardinals - Kansas City Royals 6-0
Los Angeles Dodgers - Colorado Rockies 1-2

Soto is binnen in de MLB (Bron: YouTube)