NHL: Capitals en Lightning naar beslissende 7e wedstrijd

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL gaat de finale van de Eastern Conference naar een allesbeslissende zevende wedstrijd. In Washington wonnen de Capitals maandagavond van de Tampa Bay Lightning, waardoor de stand op 3-3 kwam.

Zowel de Capitals als de Lightning kregen flink wat kansen in de eerste periode en het eerste kwartier van de tweede periode, maar goalies Braden Holtby (Capitals) en Andrei Vasilevskiy (Lightning) hielden hun doel keurig schoon. Pas na een kwartier in de tweede periode was het eindelijk raak: TJ Oshie schoot vanuit de powerplay de 1-0 binnen namens de Capitals.

Tampa Bay weigerde te capituleren, maar halverwege de derde periode werd het lastig: Devante Smith-Pelly werkte de 2-0 achter Vasilevskiy. De Capitals controleerden het duel en in de slotminuut werd de boel definitief op slot gegooid door een empty netter van Oshie: 3-0. 

Woensdag zal wedstrijd zeven gespeeld worden in de Amalie Arena in Tampa Bay, met als inzet een plek in de Stanley Cup-finale tegen de Vegas Golden Knights.

Capitals - Lightning, game 6 (Bron: YouTube)