Van Gerwen krijgt boete van 750 pond voor roken sigaret

Michael van Gerwen heeft een boete ontvangen van de Darts Regulation Authority (DRA). De 29-jarige Brabander werd op 28 januari tijdens The Masters betrapt op het roken van een sigaret binnen de speellocatie en dat mag niet. 

Van Gerwen moet in totaal 750 Britse pond in de boetepot stoppen. Er zijn nog meer Nederlanders op de bon geslingerd. Jeffrey de Graaf, Dennis Verhaegen en Ryan de Vreede kregen eveneens een veroordeling aan hun broek. De Graaf moet 250 betalen voor het gevaarlijk weggooien van zijn pijlen tijdens een wedstrijd. Verhaegen en De Vreede weigerden een wedstrijd te schrijven en moeten 100 pond overmaken.

Op de boetelijst van 2018 staan ook Gary Anderson en Gerwyn Price. Anderson moet duizend pond betalen voor wangedrag buiten de speellocatie. Price werd gestraft vanwege uitlatingen op social media. Ook de straf van Adrian Lewis voor zijn verbale ruzie met Jose Justicia staat op de kaart. Lewis kreeg een boete van 3000 pond en een voorwaardelijke schorsing van drie maanden.