Derde Indy 500-pole voor Carpenter

Voor de derde keer in zijn carrière heeft coureur Ed Carpenter de poleposition veroverd voor de Indianapolis 500, die op zondag 27 mei op het programma staat op de Indianapolis Motor Speedway.

Na de kwalificaties van zaterdag plaatsten negen coureurs zich voor de Fast Nine, die zondagavond streden om de posities op de eerste drie startrijen te verdelen. Daarin stond er geen maat op kwalificatiekoning Carpenter, die in de door een Chevrolet-motor aangedreven auto van zijn eigen team over vier rondjes een gemiddelde snelheid liet noteren van 229,619 mijl per uur, ruim 369,5 kilometer per uur.

Carpenter was met zijn bloedsnelle kwalificatie bijna een mijl per uur sneller dan de Fransman Simon Pagenaud. Diens Penske-teamgenoot Will Power vertrekt tijdens de race naast hem op de eerste rij, terwijl de derde Penske-coureur, Josef Newgarden, rij twee aanvoert. Ook Sebastien Bourdais en Spencer Pigot starten vanaf rij drie, met Danica Patrick, drievoudig winnaar Helio Castroneves en Scott Dixon op de derde rij.

Carpenter's run naar pole (Bron: YouTube)