Iniesta: "Ik kwam als een jongen, ik ga weg als een man"

Andrés Iniesta heeft zondagavond op emotionele wijze afscheid genomen van Barcelona. De middenvelder speelde zijn laatste wedstrijd.

De Spaanse landskampioen eindigde het seizoen met een 1-0 zege op Real Sociedad, maar het duel stond in het teken van het afscheid van clubicoon Iniesta. De 34-jarige middenvelder werd in de 81ste minuut gewisseld en droeg daarbij de aanvoerdersband over aan Lionel Messi.

"Het is een moeilijke dag vandaag, maar het zijn 22 prachtige jaren geweest", zei Iniesta, die in 2002 zijn debuut maakte, bij zijn afscheidsspeech. "Het was een eer en een genoegen om dit clublogo te verdedigen en te vertegenwoordigen, voor mij het beste ter wereld."

"Bedankt aan al mijn teamgenoten, ik zal jullie allemaal heel erg missen. En dank aan de fans, voor al jullie liefde, alles wat jullie me hebben laten voelen toen ik hier als een jongen kwam, ik ga weg als een man. Ik zal jullie voor eeuwig in mijn hart houden.''

"Tot besluit, deze week heeft me sprakeloos gemaakt. Visca Barça, visca Catalunya en visca Fuentealbilla (zijn woonplaats, red.)"