Protest tegen 'seksistische armoede'

Tal van beroemdheden hebben zich samen met tienduizenden minder bekende ondertekenaars in een open brief uitgesproken tegen de achterstelling van vrouwen in arme landen.

Zo'n 140 bekendheden onder wie Oprah Winfrey, Meryl Streep, Chadwick Boseman en Amy Schumer steunen de campagne tegen ongelijkheid tussen mannen en vrouwen die de beweging ONE is begonnen, meldden Britse media. Vooral vrouwen in arme landen lijden onder de ongelijkheid tussen man en vrouw.

ONE heeft een brief opgesteld die aan wereldleiders is gericht, waarin wordt gevraagd de positie van vrouwen die slachtoffer zijn van deze 'sekstistische armoede' te helpen. De onder anderen door de Ierse zanger Bono opgerichte pressiegroep ONE wijst er in de brief op dat bijvoorbeeld 130 miljoen meisjes geen enkel onderwijs volgen en dat meer dan een miljard vrouwen geen bankrekening hebben.

Ook mogen in veel landen vrouwen bijvoorbeeld geen autorijden, niet zelf kiezen hoe ze zich kleden en niet kiezen wanneer ze met wie seks hebben. Of het protest ook daartegen bedoeld is blijft helaas nog even onbekend.

Beroemdheden tegen 'seksistische armoede'
Beroemdheden tegen 'seksistische armoede' (Foto: BuzzE)