Vader duwt dochter (12) van brug en springt zelf

Een vader heeft zondag in Midden-Italië zijn dochter van een brug afgeduwd, de dood in. Hij sprong haar later, "vergeef me, vergeef me" roepend, na de diepte in en overleefde het ook niet. Het drama gebeurde op een 30 meter hoge brug van een autosnelweg in de buurt van Francavilla al Mare in de Abruzzen.

Specialisten probeerden de man urenlang van zijn wanhoopsdaad af te houden. Hij eiste dat de hulpverleners uit de buurt van het meisje zouden blijven. Op hem inpraten bleek uiteindelijk vergeefs.

De politie sluit volgens het Italiaanse persbureau ANSA niet uit dat de tragedie te maken heeft met een andere zaak eerder op de dag in het nabije Chieti. Daar viel een vrouw, mogelijk de moeder van het kind, van een balkon op de vierde verdieping. Ze overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Update 10:58
Volgens de krant Repubblica hebben hulpdiensten nog geprobeerd de man te redden. Nadat hij zijn dochter (12) van de brug duwde stond hij op een plaat, zichzelf vasthoudend aan een ijzeren net. Tussen de dood en het springen van de man zat een paar uur waarin hij dreigde te springen en hulpdiensten niet toestond zijn dochter te benaderen. De man sprong zijn dood tegemoet toen de brandweer een opblaasbaar vangnet trachtte te plaatsten

Vader duwt dochter van brug en springt zelf
Vader duwt dochter van brug en springt zelf (Foto: ANP)