De Graafschap dwingt in spannende return promotie af

De Graafschap keert terug in de Eredivisie. De club uit Doetinchem won in de finale van de nacompetitie met nipte cijfers van Almere City.

Met een 1-1 gelijkspel in Almere had De Graafschap zich een aardige uitgangspositie verschaft om het karwei in eigen stadion af te maken. Via Tarik Tissoudali zorgde de thuisploeg voor het eerste gevaar, maar de aanvaller raakte de bal niet goed. Tissoudali hoopte elf minuten voor rust een strafschop te krijgen toen hij naar de grond ging. Danny Makkelie liet echter doorspelen.

Kort daarna nam Almere City ineens de leiding. Jergé Hoefdraad was trefzeker uit een rebound nadat een poging van Silvester van der Water geen succes opleverde. Toch haalden de bezoekers niet met die voorsprong de rust, want in de slotseconden van de blessuretijd kon Tissoudali de bal binnentikken na goed voorbereidend werk van Fabian Serrarens.

In de tweede helft werden beide teams gevaarlijk voordat De Graafschap halverwege de tweede helft op voorsprong kwam. Daryl van Mieghem had pech dat zijn vrije trap werd gekeerd door doelman Chiel Kramer, maar gelukkig voor de Superboeren kon Serrarens daarna alsnog scoren: 2-1.

Ook in de slotfase bleef de thuisploeg op zoek naar een doelpunt en de beslissing in de wedstrijd. Een poging van Anthony van den Hurk werd geblokt door Damon Mirani en Bart Straalman miste het doel maar net met een kopbal uit een hoekschop. Van den Hurk miste ook toen hij oog in oog met Kramer kwam te staan, maar De Graafschap sleepte de overwinning wel over de streep: 2-1.