Turkije financiert snelweg Sarajevo-Belgrado

Turkije gaat de autosnelweg tussen Sarajevo en Belgrado financieren, een project van naar schatting 3 miljard euro. President Recep Tayyip Erdogan deed deze toezegging na aankomst in de Bosnische hoofdstad, waar hij zijn achterban zal toespreken in een grote sporthal.

De ministers van Verkeer van beide landen hebben de intentieverklaring voor de aanleg van deze belangrijke verbindingsroute op de Balkan zondag ondertekend. Erdogan verwacht dat de technische details deze zomer zijn uitgewerkt, waarna wegenbouwers hun offertes kunnen indienen. De Turkse Exim Bank zal kredieten verstrekken.

Erdogan brengt officieel een werkbezoek aan Bosnië-Herzegovina op uitnodiging van zijn vriend Bakir Izetbegovic, het islamitische lid van het driemanschap dat het land leidt. Belangrijker lijkt echter de ontmoeting met zijn fans in de aanloop naar de verkiezingen van 24 juni. De organisatie verwacht 15.000 Turkse Europeanen, uit onder meer Duitsland, Nederland en Oostenrijk, waar Erdogan niet welkom is om campagne te voeren.

Turkije financiert snelweg Sarajevo-Belgrado
Turkije financiert snelweg Sarajevo-Belgrado (Foto: ANP)