Politie doet noodoproep voor verwarde man

De politie in Veenendaal zit met de handen in het haar. De afgelopen twee weken hebben zij meerdere malen hulp verleend aan een verwarde man, maar de crisisdienst weigert de man op te nemen of te beoordelen, zo schrijft de politie op Facebook. Ook zaterdag trof de politie hem weer in verwarde toestand aan: hij liep in z'n ondergoed over straat en had diverse verwondingen. De agenten hebben zo'n zes uur in het ziekenhuis doorgebracht met hem. 

De gefrustreerde agenten leggen uit: "Hij was dusdanig in de war dat iedereen hier het eens is dat meneer NIET meer zelfstandig kan wonen. Hij denkt dat zijn eigen urine koffie is en denkt dat hij aan het drinken is als hij een pleister in zijn mond stopt. Zijn woning is daarnaast zo vies dat wij het er geen minuut vol kunnen houden. Hij is duidelijk een gevaar voor hemzelf [sic] en voor zijn omgeving. We hebben tot frustratie meerdere keren contact gezocht met de daarvoor bestemde instantie die weigert hem te beoordelen". 

Hoewel de bewuste crisisdienst zich dus niet over de man wil ontfermen zijn de agenten niet van plan om de man nog langer aan zijn lot over te laten. Ze doen een noodoproep: "Wij weten inmiddels niet meer wat we met meneer aan moeten maar willen graag weer de straat op waar nu onze collega in zijn eentje een heel gebied 'bewaakt'. Heeft u nog een plekje over laat het ons weten! In dit geval wordt meneer niet meer door ons de straat op gestuurd en krijgt hij de hulp die hij nodig heeft."