Aangifte tegen Luc Besson wegens verkrachting

Net als je dacht dat we #MeToo wel zo'n beetje achter ons hadden gelaten besluit een 27-jarige vrouw een nieuwe klacht in te dienen. Dit keer is het de 59-jarige Franse filmregisseur Luc Besson. Hij wordt aangeklaagd wegens verkrachting. De vrouw zou vrijdag aangifte hebben gedaan, maar dat werd pas zaterdagavond bekend.

De vrouw, die haar identiteit nog niet heeft prijsgegeven, zegt dat zij en Besson bekenden van elkaar zijn en in twee films hebben samengewerkt. Ook zouden de twee eerder al een twee jaar durende seksuele relatie hebben gehad, volgens de actrice 'omdat zij zich hiertoe verplicht voelde'. In dit geval zou de vrouw echter geen toestemming hebben gegeven en de regisseur zou de vrouw middels een kop thee hebben gedrogeerd en daarna verkracht terwijl ze buiten bewustzijn was.

Besson spreekt de aantijging tegen. Volgens een advocaat "viel Besson van zijn stoel van verbazing" toen hij over de aanklacht hoorde. Besson erkent dat hij de vrouw kent, maar ontkent verder alles.

De regisseur is vooral bekend van de films The Fifth Element, Lucy, Taken en I Love You Phillip Morris. Vorig jaar verscheen zijn jongste film 'Valerian, City of a Thousand Planets'.

Luc Besson aangeklaagd om verkrachting
Luc Besson aangeklaagd om verkrachting (Foto: BuzzE)