FOK! Wat een weer: opeens weer zonnig

Welkom!  

Gisteren was nou weer een typisch geval van 'het afvoerputje van Europa'. In de ons omringende landen scheen de zon volop, maar uitgerekend wij zaten met een plak bewolking opgescheept vanaf de Noordzee. In de loop van de dag klaarde het in het zuiden en oosten wel op, maar elders was het grijsheid troef. De temperaturen leken onder de bewolking natuurlijk ook nergens op. 11 tot 13 graden was het maar. In de opklaringen liep het kwik wel snel op en werd het zowaar nog 17 graden. Dit was dus alleen bedoeld aan de uiterste grenzen van ons land.

Vandaag is het plotsklaps zonnig geworden. Alleen in het zuidwesten kan de dag nog grijs en nevelig beginnen. Voor de rest overheerst de zon. Toch gaan er ook wel wat stapelwolken ontstaan, omdat er ook iets onstabielere lucht wordt aangevoerd. Het blijft wel op de meeste plaatsen droog. Toch sluit ik een lokale (onweers-) bui niet helemaal uit. Dit dan vooral in het zuiden van Limburg.

De komende dagen is er veel ruimte voor de zon, maar er zou ook her en der een flinke regen- of onweersbui kunnen vallen. Dit wederom vooral in het zuiden, en misschien ook een enkel exemplaar in het midden van het land. Het grootste gedeelte van het land lijkt het de hele komende week droog te houden. Dit bij maxima van 21 tot 24 graden, en later in de week nog wat hoger. 

Tot ziens! 

Nederland
 

Portugal II (Foto: Iteejer)
Iteejer geniet volop van zijn vakantie. ( Foto: Iteejer)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!