Stam en De Boer concurreren om trainerspost Swansea City

Frank de Boer en Jaap Stam zijn allebei in beeld om de nieuwe trainer van Swansea City te worden. De oud-Ajacieden zijn op dit moment beiden clubloos.

De Boer werd direct na het ontslag van Carlos Carvalhal naar voren geschoven door Engelse media en De Telegraaf vult op zaterdagochtend aan dat Jaap Stam ook in beeld zou zijn bij de uit de Premier League gedegradeerde club uit Wales.

De 45-jarige Nederlander werkte al eerder in de Championship en op het tweede niveau in Engeland kwam hij tot wisselende resultaten. In zijn eerste seizoen bij Reading promoveerde de club bijna naar de Premier League, maar in het tweede jaar ging het beduidend minder. Zijn ploeg bivakkeerde op plek twintig toen hij in maart werd ontslagen. Daar bleef de club ook onder zijn vervanger staan, wat net genoeg was voor handhaving.

Ook De Boer kent de ongekende druk in Engeland inmiddels. Na een ongelukkig avontuur bij Crystal Palace werd hij na zeven wedstrijden al buiten de deur gezet. Toch heeft men bij Swansea vertrouwen in zijn kunnen. Hij werd al eens eerder gepolst en zou nu weer op de radar zijn verschenen. Van hem verwacht de club dat hij er een wat aanvallender speelstijl in zou kunnen slijpen bij The Swans.

Naast de Nederlanders worden ook Graham Potter (momenteel trainer van Östersunds FK) en Lee Johnson van Bristol City genoemd. De nieuwe coach krijgt in ieder geval beschikking over een heuse Nederlandse enclave. Erwin Mulder, Mike van der Hoorn, Leroy Fer, Luciano Narsingh en Kenji Gorré staan er allemaal onder contract.