Overmars aast op ervaren versterkingen: "Eťn of twee spelers"

Ajax haalde twee piepjonge aanwinsten en binnen daar kwam deze week de 25-jarige Zakaria Labyad bij. De directie aast nu op meer ervaren krachten.

En die nieuwe spelers moeten niet alleen ervaren zijn; ze moeten ook snel naar de Johan Cruijff ArenA kunnen verkassen. Technisch directeur Marc Overmars wil zijn selectie rond hebben als op 19 juni de eerste training van het seizoen gepland staat. De club haalde al de Hassane Bandé, Perr Schuurs en Zakaria Labyad.

Anders gezegd een vleugelaanvaller van negentien jaar, een verdediger met slechts achttien lentes op de teller en een 25-jarige middenvelder. Twee jonge talenten en een meer ervaren speler. Dat laatste is iets waar Overmars nu vol op in wil zetten, verklapt hij aan Ziggo Sport. "Dat proces is al langer gaande. Op dit moment zijn we bezig met één of twee spelers, specifiek in die leeftijd", stelt hij. Vermoedelijk gaat het dan om Lisandro Magellan en Dusan Tadic. De 24-jarige verdediger van Boca Juniors wordt al weken aan Ajax gelinkt en zou na het weekend tekenen. Tadic, 29 en spelend in de Premier League, kent de competitie van zijn tijd bij FC Groningen en heeft inmiddels de bagage die het jonge elftal van de Amsterdammers kan helpen.

De bij Southampton spelende Tadic zou echter pas concreet worden als Hakim Ziyech de deur achter zich dichttrekt. Het lijkt lastig om hem met zijn salaris en status terug te lokken naar de Eredivisie, maar volgens De Telegraaf zien de Amsterdammers hoofdscout Henk Veldmate als belangrijke troefkaart. Hij ontdekte de Serviër bij Groningen en heeft altijd nauw contact gehouden.

Mocht Tadic het niet worden, staat Ajax vermoedelijk binnenkort met een andere ervaren vervanger van Ziyech op het bordes. Overmars wil de ploeg koste wat kost op volle sterkte hebben als de Europese voorrondes beginnen, nadat het vorig seizoen hopeloos mis ging. "We kunnen beter met een te grote selectie beginnen dan afwachten en dat het vervolgens aan de magere kant is."