NHL: Golden Knights dankzij uitblinkende Fleury naar 3-1

De ijshockeyers van de Vegas Golden Knights hebben een 3-1 voorsprong genomen in de finale van de Western Conference in de NHL. In de eigen T-Mobile Arena was de ploeg wederom te sterk voor de Winnipeg Jets, vooral dankzij een uitblinkende Marc-André Fleury in het doel.

William Karlsson tekende al snel voor de 1-0, maar halverwege de tweede periode was het Patrik Laine die met een loeiharde one timer de gelijkmaker achter Fleury schoot. Tomas Nosek zette de Golden Knights nog geen minuut later echter weer op voorsprong en ondertussen hield Fleury zijn ploeg met een aantal weergaloze reddingen overeind.

Vijf minuten na het begin van de derde periode werd de Canadese goalie van Vegas toch verschalkt: Tyler Myers klopte hem, hoewel pas na het bekijken van de videobeelden duidelijk was dat de puck daadwerkelijk in het doel verdween. Het mocht allemaal niet baten, want na een snelle break ramde Reilly Smith de winnende goal hard achter Jets-goalie Connor Hellebuyck: 3-2, waardoor de Golden Knights in hun eerste NHL-seizoen nog één zege verwijderd zijn van de finale om de Stanley Cup.

Golden Knights - Jets, game 4 (Bron: YouTube)