Meerdere doden door schietpartij school, explosieven ontdekt

Een schietpartij op een Amerikaanse middelbare school heeft meerdere mensen het leven gekost. Dat zeggen bronnen binnen de autoriteiten tegen Amerikaanse media. De politie heeft nog niet bevestigd dat dodelijke slachtoffers zijn gevallen. Een verdachte is aangehouden. Volgens de politie is de schietpartij ten einde.

Er vielen zeker acht doden op de school in Sante Fe (Texas), bericht de lokale zender KHOU11 op basis van bronnen. De autoriteiten gaven eerder al aan dat sprake is van meerdere gewonden.

Een getuige zei dat de schutter een klaslokaal binnenliep en het vuur opende. Op videobeelden is te zien hoe agenten de rugzakken doorzoeken van scholieren die de school verlaten. Een veertienjarige scholier zei tegen CNN dat ze met haar klasgenoten was geëvacueerd. De jongeren stonden al buiten toen ze dachten schoten te horen en wegrenden.

Een ziekenhuis in de nabijgelegen stad Galveston meldt patiënten uit de school op te nemen. Een woordvoerder van de instelling trad niet in detail over het aantal slachtoffers.

Update 19.03 uur
De Amerikaanse autoriteiten hebben explosieven aangetroffen na de schietpartij op een school in Texas. Die lagen in en nabij de Santa Fe High School, meldt de politie. De krant Houston Chronicle meldde op basis van een politiebron dat het ging om zogeheten pijpbommen. Het is nog onduidelijk of ook explosieven zijn ontploft. De schutter zou verder bewapend zijn geweest met een AR-15-geweer en twee andere vuurwapens. De autoriteiten hebben dat nog niet bevestigd.


Het zou niet de eerste keer zijn dat een AR-15 wordt gebruikt bij een schietpartij op een Amerikaanse school. Ook de schutter die in februari zeventien mensen doodschoot in Parkland, gebruikte dat semi-automatische wapen.

Update 22.30 uur
Het dodental door de schietpartij op een Texaanse school is opgelopen naar tien. Ook raakten nog eens tien mensen gewond, zei gouverneur Greg Abbott. Hij stelde dat de schutter "niet de moed had" om zichzelf te doden, zoals hij oorspronkelijk van plan zou zijn geweest. Hij gaf zich over aan de politie.

Naast de vermeende schutter zouden ook twee andere personen zijn aangehouden. Abbott gaf geen informatie over de identiteit van de arrestanten.

'Meerdere doden door schietpartij school VS'
'Meerdere doden door schietpartij school VS' (Foto: ANP)