The Division 2 komt dit fiscale jaar uit

In Ubisofts jaarrapport onthult de uitgever een aantal details voor het huidige fiscale jaar. Zo kunnen we opmaken dat er drie games op de planning staan, waaronder The Division 2.

De andere twee titels zijn de volgende maand uitkomende The Crew 2 en een nog niet aangekondige AAA-titel. Het huidige fiscale jaar loopt tot en met 31 maart 2019, dus voor die tijd moet de game gelanceerd zijn. Een goede gok zou zijn voor de feestdagen in november, maar hier horen we op de E3 ongetwijfeld meer over.

Dat is echter niet het enige wat naar buiten is gekomen over The Division 2. Ubisoft-baas Yves Guillemot heeft tijdens een investeerdersbijeenkomst aangegeven dat er meer content beschikbaar is bij launch dan bij het eerste deel. Daarnaast zal er na de launch meer en sneller content toegevoegd worden om spelers bezig te houden. “We waren een beetje verbaasd over het tempo waarin spelers door The Division vlogen,” aldus Guillemot.

De end-game content in The Division 2 is ook nog even aangestipt door Ubisofts commercieel directeur Alain Martinez. “Het is duidelijk dat de end-game van The Division beter had mogen zijn, en we geloven dat ons dat bij The Division 2 gelukt is.” Martinez benadrukte nogmaals de boodschap die ontwikkelaar Massive Entertainment bij de aankondiging van de game had, dat alle data en opgedane ervaringen van de eerste game meegenomen zijn om van The Division 2 al direct bij lancering een betere game te maken.

De volledige onthulling van The Division 2 zal plaatsvinden op Ubisofts (pre-)E3-presentatie op 11 juni. De nog niet aangekondige AAA-titel uit het rapport wordt dan misschien ook wel uit de doeken gedaan.

The Division 2 banner