Dino achtergelaten wegens 'schijten in de tuin'

Een weinig begripvolle onverlaat heeft bij het archeologisch openluchtmuseum preHistorisch Dorp een dier voor de poort achtergelaten met een briefje om de nek. Het dier had kennelijk voor wat overlast gezorgd door zijn behoefte te doen in de tuin van de anonieme vondelinglegger.

Het arme weesdier had een briefje rond zijn nek, met daarop een duidelijk bericht "Dit is al de zevende keer dat uw dino in onze tuin zat te schijten. Gelieve op uw huisdieren te letten!"

Mike Verdonk van het museum zegt dat hij het heel vervelend vindt dat de dino bij de buren voor overlast zorgt, maar het dier is niet van hen. "Wij gaan maar 15.000 jaar terug in de tijd. [...] het is dan ook niet onze Dino."

Het Oertijdmuseum in Boxtel staat volgens omroep Brabant wel open voor het mogelijk adopteren van de dino. "We staan zeker open voor een gesprek met het preHistorisch Dorp. De dinosaurus zal alleen wel in quarantaine moeten. We moeten zeker weten dat de dinosaurus niet ziek is, want we willen onze gezonde exemplaren niet in gevaar brengen."

Schijt-dino...
Schijt-dino...