Tweetal smokkelt goud in anus, opgepakt door 'raar' loopje

Een 24-jarige vrouw en een 32-jarige man uit Singapore zijn gisteren opgepakt wegens het smokkelen van goud. Ze liepen tegen de lamp omdat ze nogal 'vreemd' liepen.

Het duo was vanuit Singapore aangekomen op het Bandaranaike-vliegveld in Sri Lanka en viel op dankzij hun 'rare' loopje. Dit wekte argwaan bij de douane waarop deze besloot het tweetal aan een controle te onderwerpen.

Tijdens een grondige fouillering stuitte de douane op goud in de anus van beide reizigers. Het 'rare' loopje werd verklaard omdat het in totaal om 2 kilo, in de vorm van 20 '100-grams' baren, van het edelmetaal ging.

Na een grondige wasbeurt werd het goud, met een waarde van ongeveer 70 duizend euro, in beslag genomen en het tweetal vastgezet. Zij mogen zich binnenkort tegenover de rechtbank verantwoorden.

in Sri Lanka worden met regelmaat goudsmokkelaars opgepakt. Meestal is het edelmetaal afkomstig uit oliestaten vanwege de relatief lage prijs aldaar. De eindbestemming is meestal India waar het vervolgens wordt doorverkocht.