Battlefield V officieel bevestigd

Na lange tijd van geruchten – en een ingenieuze easter egg in Battlefield 1 – heeft EA het bestaan van Battlefield V eindelijk bevestigd. Veel meer dan de naam weten we echter nog niet.

“Battlefield zal nooit meer hetzelfde zijn. Op 23 mei onthullen we jullie volgende reis naar de totale oorlog,” is te lezen op de Battlefield-website. Meer informatie over de game wordt op die dag onthuld om 11 uur ’s avonds, Nederlandse tijd. Dan is er een livestream te volgen via de website, YouTube, Twitch en Mixer.com, gepresenteerd door presentator en komiek Trevor Noah. We weten nog niet op welke platformen de game uit gaat komen, of wanneer precies. EA heeft eerder al laten vallen dat er een Battlefield-game gepland staat voor deze herfst.

De titel Battlefield V is overigens geen grote verrassing, deze is eerder al gelekt door verschillende bronnen. Dezelfde bronnen hebben onder andere ook gemeld dat de game zich in de Tweede Wereldoorlog afspeelt, wat EA nog niet ontkent of bevestigd heeft. De laatste Battlefield die zich afspeelde in die periode is Battlefield 1943 uit 2009. Battlefield 1, de meest recente titel uit de serie, gaat over de Eerste Wereldoorlog en is erg populair gebleken onder de fans en critici. 23 mei weten we meer.

BF V