Opvolger van Koeman weggestuurd bij Everton

Sam Allardyce is niet langer de trainer van Everton. De opvolger van Ronald Koeman was slechts zeven maanden in dienst.

"Namens heel de club bedanken we Sam voor het werk wat hij de laatste zeven maanden voor ons heeft verricht. Hij kwam hier afgelopen seizoen om stabiliteit te brengen en we moeten hem dankbaar zijn dat hij dat heeft gedaan. Toch hebben we besloten dat we een nieuwe manager aanstellen die beter bij onze visie voor de lange termijn past. Nogmaals onze dank voor zijn goede werk en we wensen hem het beste voor de toekomst", aldus een officieel statement van de club.

Zijn resultaten waren zeker niet slecht, maar de relatie met de fans liet te wensen over. Vorige maand baarde de club nog opzien door een enquête naar de supporters te sturen met vragen over de trainer. Dat noemde hij een fout van de marketingafdeling. De tweede club uit Liverpool hoopt binnen afzienbare tijd een nieuwe manager aan te stellen.

Marcel Brands, algemeen directeur bij PSV, wordt al weken getipt als nieuwe beleidsbepaler bij de Engelsen. Mogelijk dus dat hij een rol heeft gespeeld in dit besluit. Allardyce werd in oktober aangesteld als de opvolger van de ontslagen Ronald Koeman. Als mogelijke nieuwe trainer wordt nu Marco Silva naar voren geschoven door Britse media.