S.T.A.L.K.E.R. 2 aangekondigd

GSC Game World, de originele Oekraïnse ontwikkelaar van de S.T.A.L.K.E.R.-games, heeft vrij onverwacht en zonder poespas een vervolg aangekondigd. En dat is dan ook gelijk alles dat bekend is.

Op de officiële website van de ontwikkelaar is recent een link verschenen naar een website voor S.T.A.L.K.E.R. 2. Op die website staat letterlijk niets meer dan de titel van de game en 2021, waarin de game vermoedelijk uit zou moeten komen.

S.T.A.L.K.E.R. was een populaire serie van open world survival shooters die zich plaatsvonden nabij Pripjat, de nu verlaten stad die in 1986 werd getroffen door de Tsjernobyl-kernramp. Tussen 2007 en 2010 bracht GSC Game World drie games uit de serie uit, de vervolgen Clear Sky en Call of Pripyat werden net als het origineel positief ontvangen. In 2011 werd de ontwikkelaar onverwacht opgeheven, zonder dat daar ooit een reden voor naar buiten is gekomen. In 2015 kwam de ontwikkelaar weer terug en sindsdien zouden ze bezig zijn met een RTS genaamd Cossacks 3. Daar lijkt nu dus een project bij te zijn gekomen.