'Nieuwe Pokémon voor Switch draait om Pikachu en Eevee'

Een aantal geruchten doen de ronde over de nieuwe Pokémon-titels die in ontwikkeling zijn voor Nintendo Switch. De games zouden een soort remake zijn van Pokémon Yellow, waarbij elementen worden overgenomen uit Pokémon GO.

Het betreft zoals gezegd geruchten, niets is zeker, maar door de diverse bronnen die hetzelfde melden toch interessant. De games zouden Pokémon Let's Go! Pikachu en Pokémon Let's Go! Eevee heten. Deze twee Pokémon zouden ook meteen de Starters zijn in de gelijknamige games. Je speelt als een nieuwe trainer in Kanto, maar Red en Blue hebben wel een rol in het verhaal. Pokémon lopen weer achter de speler aan en HM's zijn nog steeds vervangen door Pokérides die zijn geïntroduceerd in Sun en Moon.

Pokémon vangen werkt net als in Pokémon GO en er moet een nieuw accessoire komen, denk aan de Pokéwalker van Heart Gold en Soul Silver, en is er een verbinding mogelijk tussen de Switch-games en Pokémon GO. Een aankondiging van de games moet deze maand nog plaatsvinden.

Of het allemaal waar is, is nog afwachten. Er zou één screenshot van de game gelekt zijn, die is hieronder te vinden.

Update: de domeinen 'pokemonletsgoeevee.com' en 'pokemonletsgopikachu.com' zijn inmiddels geregistreerd door CSC Corporate Domain, Inc. Dit bedrijf is ook verantwoordelijk voor andere websites van Nintendo en The Pokémon Company, wat doet vermoeden dat de geruchten waar kunnen zijn.

Pokémon Switch zogenaamde leak